Faq

Waar vind ik nutritionele informatie terug over de producten van Devos Lemmens ?

Dat onze sauzen boordevol smaak zitten, is ondertussen algemeen geweten. Alle andere ingrediënten en voedingsinformatie vind je overzichtelijk terug op onze D&L verpakkingen. Uitgebreid, maar toch gemakkelijk te begrijpen. Zo krijgen mensen meteen de juiste informatie over de producten die ze eten.

Voedingswaarden worden gegeven per 100 g, en per portie waar de ruimte het toelaat. Eén portie is 15 g en dit stemt overeen met ongeveer één eetlepel saus. De percentages geven aan hoeveel percent van de dagelijkse behoefte van een bepaalde voedingsstof één portie saus bevat. De individuele nutritionele behoeften kunnen variëren naargelang geslacht, leeftijd, hoeveelheid fysieke activiteit en andere factoren. De percentages op de verpakking zijn weergegeven ten opzichte van de dagelijkse behoefte van een gemiddelde volwassene:

ENERGIE OF NUTRIËNT REFERENTIE-INNAME
Energie 8400 kJ = 2000 kcal
Totale vetten 70 g
Verzadigde vetzuren 20 g
Koolhydraten 260 g
Suikers 90 g
Eiwitten 50 g
Zout 6 g

GEBRUIK VAN ZOUT
Zout is een onmisbare smaakmaker in de meeste levensmiddelen, dus ook in saus. Bovendien heeft zout een belangrijk effect op de voedselveiligheid en de bewaarbaarheid van een saus. Er wordt net zoveel zout toegevoegd totdat een saus volledig in balans is qua smaak en bovendien 100% stabiel en veilig is.

In de nutritionele tabel kan je terugvinden hoeveel zout een saus bevat waardoor D&L erop vertrouwt dat zijn gebruikers een verantwoorde maar vooral lekkere keuze kunnen maken.

GEBRUIK VAN SUIKER
Suiker speelt een belangrijke rol in de smaak en de voedselveiligheid van een saus. Suiker zorgt voor de juiste smaakbalans tussen zuur, zout en zoet. Er wordt net zoveel suiker toegevoegd totdat een saus volledig in balans is qua smaak en bovendien 100% stabiel en veilig is.

De nutritionele waarden op de verpakking geven perfect aan hoeveel suiker in een saus aanwezig is. Hierdoor kan iedereen zelf een verantwoorde maar vooral lekkere keuze kunnen maken.

NIEUWE SMAKEN
Alle sauzen van D&L worden met de grootste zorg voor kwaliteit en veiligheid ontwikkeld en geproduceerd. Een nieuwe receptuur wordt altijd uitvoerig gestest door een uitgebreid smaakpanel. De gelukzakken.

Retour vers toutes les FAQ’s