Faq

Wat zijn omega-3-vetzuren ?

Omega 3. Eén van die toverwoorden in reclamespots. Daardoor klinkt het gezond, maar is het dat ook? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Het zijn essentiële vetzuren. Dat betekent dat ons lichaam ze nodig heeft, maar ze niet zelf kan aanmaken en dus uit voeding moet halen, net zoals vitamines. De belangrijkste omega 3-vetzuren zijn alfa-linoleenzuur, eicosapentaeenzuur en docosohexaeenzuur.
Een voedingsmiddel is rijk aan omega 3-vetzuren als het voedingsmiddel minstens per 100g en per 100kcal 0,6g alfa-linoleenzuur of 80mg eicosapentaeenzuur + docosohexaeenzuur bevat.

Bron : https://ec.europa.eu/nuhclaims

PLANTAARDIGE OLIE IN D&L SAUZEN
Omega 3-vetzuren vind je onder andere in chiazaad, zalm, maar ook … in onze sauzen. D&L sauzen zijn immers gemaakt op basis van koolzaadolie. Koolzaadolie is een 100% plantaardige olie die rijk is aan omega 3-vetzuren.

Meer bepaald koolzaadolie is een belangrijke bron van alfa-linoleenzuur. Alfa-linoleenzuur draagt bij tot het behoud van normale cholesterolgehaltes in het bloed. Maar enkel indien minstens 2g alfa-linoleenzuur per dag wordt geconsumeerd. Koolzaadolie heeft bovendien een neutrale smaak en is dus uiterst geschikt als basis voor koude sauzen en vinaigrettes.

Bron : https://ec.europa.eu/nuhclaims

OMEGA 3-VETZUREN IN MAYONAISE
D&L mayonaise is gemaakt op basis van koolzaadolie en is rijk aan omega 3-vetzuren. Het bevat maar liefst 7,4g alfa-linoleenzuur per 100g.

Bron : https://ec.europa.eu/nuhclaims

Retour vers toutes les FAQ’s