Ideeën voor Surtout

Serveer met grisini met sesamzaadjes of toastjes

Artisjokdip met mayonaise

De artisjok wordt al meer dan tweeduizend jaar geteeld in het zuiden van Europa. In de Renaissance was men het erover eens dat de artisjok dé fijnste groente was, maar ook de laatste jaren zien we opnieuw een opmars van deze merkwaardige groente. Je kunt met artisjok nu eenmaal veel verschillende bereidingen klaarmaken, van Italiaanse antipasti over hartige salades tot originele dipsausjes. In dit recept vermengen we de artisjokharten met basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas, citroensap en mayonaise tot een rijkelijke dipsaus. Mixen, afkruiden … et voilà! Apéro time!

  • 2 el D&L Mayonaise
  • 1 blik artisjokharten
  • 5 blaadjes basilicum
  • 1 teentje look
  • 1 el parmezaan
  • 2 el citroensap
  1. Voeg alle ingredienten in een kom (artisjokharten zonder de jus).
  2. Mix met een staafmixer.
  3. Werk af met peper en zeezout.
  4. TIP : voor een extra 'bite', voeg pompoenpitten toe.