Ideeën voor Surtout

Serveer met

Parijse aardappelsalade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg aardappelen
  • zout en peper
  • 6 el droge witte wijn
  • 4 el olie
  • 2 bosjes radijs
  • 300 g gekookte ossentong
  • 8 el gekookte doperwten
  • 4 el mayonaise Devos Lemmens
  • 1 eierdooier
  1. Kook de aardappelen in de schil gaar en laat ze schrikken onder de koude kraan.
  2. Laat uitlekken en pel. Snijd de aardappelen in plakjes en leg ze in een kom met weinig zout en veel peper erover.
  3. Bedruppel met de witte wijn en olie en schep voorzichtig door elkaar. Leg de radijs in plakjes op de aardappel.
  4. Snijd de tong in reepjes en schep met de doperwten door de aardappelen.
  5. Roer de mayonaise glad met de eidooier en gier over de salade. Laat een kwartier rusten.
  6. Bestrooi voor het opdienen eventueel nog met verse bieslook.