Ideeën voor Surtout

Serveer met Recept gevonden op oude menukaarten van de jaren 1889 voor feesten allerhande van opening Buurtspoorwegen.

Salade van kreeft

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1⁄2 prei
  • 1⁄2 tak selder
  • 1⁄2 ui
  • 1⁄2 tl witte peperkorrels
  • 1⁄2 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • snuifje zout
  • 1 kreeft van 600 g
  • 1⁄2 kropsla
  • 4 el mayonaise Devos Lemmens
  • 1⁄2 citroen
  1. Maak een bouillon met de prei, selder, ui, peperkorrels, tijm, laurier en het zout. Breng dit alles aan de kook en laat de kreeft in 8 minuten gaar worden. Laat de kreeft afkoelen, snijd ze middendoor en hak de scharen open. Haal al het kreeftenvlees uit de schalen.
  2. Snijd de staart in dunne plakjes en houd een paar kleine pootjes over om te versieren. Versnijd de poten in kleine stukken en meng dit met een beetjes mayonaise, citroensap, peper en zout.
  3. Serveren : Was de kropsla en droog ze goed, scheur de grotere bladeren in kleinere stukken en verdeel ze op een bord. Leg daarop de kreeftsalade in het midden van het bord. Leg de staart erboven op en breng dopjes mayonaise rond de kreeft op de salade. Versier het bord met de rest van de pootjes.