Ideeën voor Surtout

Serveer met

Tomaat crevette

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 grote tomaten
  • 1⁄2 kropsla
  • 300 gr gepelde, grijze garnalen
  • 2 dl mayonaise Devos Lemmens
  • peper
  • 1⁄2 citroen
  • 1 bosje krulpeterselie
  1. Verwijder de aanzet van de stengel uit de tomaten. Snijd er aan de onderzijde met de punt van een aardappelmesje een heel licht kruisje in.
  2. Breng water aan de kook. Leg de tomaten voorzichtig in het kokende water.
  3. Haal ze er na 10 seconden uit en spoel ze onmiddellijk af onder koud stromend water. Verwijder de schil met een fijn mesje.
  4. Snijd het hoedje van de tomaten. Haal, naar eigen voorkeur, een groter of kleiner gedeelte van de pitjes uit de tomaten.
  5. Meng de garnalen met 4 eetlepels mayonaise. Draai er een beetje (witte) peper van de molen bij en meng er nog een ko elepel citroensap door.
  6. Vul de tomaten met de garnalen en leg ze op de gewassen kropsla. Steek er nog wat krulpeterselie op en zet nog een apart kommetje met mayonaise bij.