Faq

Wat zijn omega-3-vetzuren ?

Omega-3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Het zijn essentiële vetzuren, wat betekent dat ons lichaam ze nodig heeft, maar ze niet zelf kan aanmaken en dus uit de voeding moet halen, net zoals vitamines. De belangrijkste omega-3-vetzuren zijn alfa-linoleenzuur, eicosapentaeenzuur en docosohexaeenzuur.
Een voedingsmiddel is rijk aan omega-3-vetzuren als het voedingsmiddel minstens per 100g en per 100kcal 0,6g alfa-linoleenzuur of 80mg eicosapentaeenzuur + docosohexaeenzuur bevat.

Bron : https://ec.europa.eu/nuhclaims

PLANTAARDIGE OLIE IN D&L SAUZEN

D&L sauzen zijn gemaakt op basis van koolzaadolie. Koolzaadolie is een 100% plantaardige olie die rijk is aan omega 3-vetzuren.

Koolzaadolie is meer bepaald, een belangrijke bron van alfa-linoleenzuur. Alfa-linoleenzuur draagt bij tot het behouden van normale cholesterol gehaltes in het bloed, indien minstens 2g alfa-linoleenzuur per dag wordt geconsumeerd. Koolzaadolie heeft bovendien een neutrale smaak en is dus uiterst geschikt als basis voor koude sauzen en vinaigrettes.

Bron : https://ec.europa.eu/nuhclaims

OMEGA-3-VETZUREN IN MAYONAISE

D&L mayonaise is gemaakt op basis van koolzaadolie en is rijk aan omega-3-vetzuren.

D&L mayonaise bevat 7,4g alfa-linoleenzuur per 100g. Alfa-linoleenzuur draagt bij tot het behouden van normale cholesterol gehaltes in het bloed, indien minstens 2g alfa-linoleenzuur per dag wordt geconsumeerd.

Bron : https://ec.europa.eu/nuhclaims

Terug naar alle FAQ’s