Tijdloos lekker
Historiek

We zijn niet van gisteren. Straffer nog, we zijn van 1886. En al die tijd werkten we volgens hetzelfde recept: lekker duurt het langst!

1886

Devos trouwt met Lemmens

Henri Devos verhuist met zijn vrouw naar de Haantjeslei in Antwerpen waar ze pickels en augurken op ambachtelijke wijze beginnen te vervaardigen. Tegelijkertijd handhaven ze zelfstandig een slagerij.

1906

Verkoop van de slagerij

Door het toenemde succes van de zaak verkoopt het koppel hun slagerij en vestigen ze de productie van specerijen in Hoboken. Niet veel later volgt de productie van mosterd.

1920

Productie van mayonaise

Devos-Lemmens start met een beperkte productie van mayonaise die meteen een grote afdeling beslaat in de nieuwe fabriek. Ze hadden helemaal geen vermoeden dat dit later hét topproduct uit hun gamma zou worden.

1936

Vijftig jaar

Devos Lemmens viert zijn 50jarig bestaan met de bouw van een azijnfabriek om op grote schaal te kunnen produceren. Het gamma bestond toen uit pickels, kappertjes, mayonaise.

1959

Nieuwe terreinen

Nieuwe terreinen worden aangekocht, vooral voor de opslag van groenten.

1965

Naamloze vennootschap

Devos Lemmens evolueert naar een naamloze vennootschap. Het kapitaal is vastgesteld op 10.140.000 Belgische Frank en de producten worden al in meer dan 70 landen aangeboden.

1966

Commerciële fusie

Devos Lemmens fusioneert met De Blauwe Hand. Ze verhuizen naar Puurs dat een groot nieuw industrieterrein ter beschikking stelt aan 1.60 EUR per m². De kantoren en productie zijn hier nog steeds gevestigd.

1968

Fusie met Imperial

Devos Lemmens N.V. fuseert met Imperial Product N.V. Zij behoren tot de holding Continental Foods op basis van een verdeling van 50% aan beide familiebedrijven. Er wordt een totale omzet gegenereerd van 550 miljoen Belgische Frank.

1986

100 jaar

Devos Lemmens viert zijn 100-jarig bestaan.

1996

MAYOLIVE

Devos Lemmens lanceert “Mayolive”, de eerste mayonaise met olijfolie op de markt.

2001

Lichte sauzen

Devos Lemmens lanceert zijn ‘lichte sauzen’, vanaf het begin een succes in de koude sauzen markt.

2007

Mayonaise
en squeeze

Devos Lemmens lanceert mayonaise in een handig squeeze formaat.

2008

Vinaigrettes & Veg’Up

Devos Lemmens brengt vinaigrettes en ketchup Veg’Up op de markt.

2009

MINI-SQUEEZE

Lancering van de mini squeeze in 300ml formaat.

2011

125 jaar

Devos Lemmens viert zijn 125-jarig bestaan.

2012

Warme sauzen

Devos Lemmens lanceert een klassiek gamma aan warme sauzen. Vandaag is Devos Lemmens actief in de mayonaises, condimenten, koude sauzen, vinaigrettes en warme sauzen.

2016

130 JAAR SMAAK OP TAFEL !

Daarom staken we uw favoriete Mayonaise tijdelijk in een uniek verjaardagsjasje.
Zes om precies te zijn. Zes verschillende designs die u terug nemen in de tijd, doorheen 130 jaar geschiedenis. Een geschiedenis waarin veel veranderde, behalve de vertrouwde smaak van uw geliefde Mayonaise.