Fishburger

Fishburger

2 personen -

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 2 kabeljauwfilets
  • 1 ei
  • 5 eetlepels bloem
  • 10 el paneermeel
  • 1 dl arachideolie
  • peper en zout
  • enkele takjes verse dille
  • 2 broodjes naar keuze
  • tartaar

Instructies

  • Stap 1 Snijd met een dunschillen linten van de komkommer. Pel de rode ui en snijd in ringen. Snijd de tomaten in plakken.
  • Stap 2 Spoel de pladijsfilets even onder de kraan en dep goed droog. Snijd in vierkanten die ongeveer even groot zijn als de broodjes die je hebt gekozen.
  • Stap 3 Kruid de pladijsstukken met wat zout en cayennepeper.
  • Stap 4 Neem drie kommetjes. Doe in het ene de bloem, in het volgende het ei en vul het derde kommetje met het paneermeel. Haal de stukken pladijs eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en dan door het paneermeel.
  • Stap 5 Verhit de arachideolie in een pan en bak er de gepaneerde pladijsstukken goudbruin in.
  • Stap 6 Snijd de broodjes open. Beleg met een plak tomaat, wat rode ui, enkele takjes dille en een paar komkommerlinten. Leg daarbovenop een gepaneerde pladijsfilet.
  • Stap 7 Besmeer de bovenste helft van het broodje rijkelijk met tartaar en leg op de vis. Smakelijk!

Meer sauskes, meer plezier!

Alle sauzen voor professionals