Calamares

Calamares

-

Ingrediënten

  • 200g inktvisringen
  • 2 dl melk
  • 200g polenta
  • 1 theelepel chilipoeder
  • snuf zout zout
  • peper
  • 1 limoen
  • 2 dl arachideolie
  • tartaar

Instructies

  • Stap 1 Spoel de inktvisringen en dep ze droog. Doe de melk in een kom en laat er de inktvisringen zo’n halfuurtje in weken.
  • Stap 2 Doe de polenta in een diep bord en voeg er het chilipoeder en een snuf zout aan toe. Meng goed.
  • Stap 3 Droog de inktvisringen goed af en haal ze door de polenta, zorg dat ze zoveel mogelijk bedekt zijn.
  • Stap 4 Verwarm de olie in een pan en bak de inktvisringen enkele minuten tot ze goudbruin zijn. Leg de pan niet te vol zodat de ringen goed kunnen bakken. Laat even uitlekken op wat keukenpapier.
  • Stap 5 Serveer de inktvisringen met wat partjes limoen en tartaar. Smakelijk.

Meer sauskes, meer plezier!

Alle sauzen voor professionals