Couscous met gehaktballen en Samouraï saus

Couscous met gehaktballen en Samouraï saus

Deel het recept

4 personen -

Ingrediënten

  • 2 l groentebouillon
  • 2 rode paprika's
  • 1 gele paprika
  • Olijfolie
  • 600 g Gehakt
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 1 teentje look
  • 250 g couscous
  • Enkele takjes munt
  • Enkele takjes koriander
  • Enkele takjes platte peterselie
  • Paprikakruiden
  • Samouraï saus van D&L

Instructies

  • Stap 1 Maak verse groentebouillon en verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de groentebouillon op het vuur.
  • Stap 2 Kuis en snij de paprika en de courgette in kleine blokjes en doe er een beetje olijfolie over. Zet de schaal met groenten in de voorverwarmde oven. Ongeveer zo'n 30 tot 40 minuten.
  • Stap 3 Doe het gehakt, een deel van de chilipeper en look in een mengschaal. Kruid het gehakt verder af met het paprikapoeder. Zorg dat alles goed gemengd is. Rol van het gehakt balletjes en doe ze in de pot bouillon. Als deze klaar zijn, komen ze bovendrijven.
  • Stap 4 Neem een schaal voor de couscous en doe er dubbel zoveel van de bouillon in als couscous. De couscous zal opzwellen. Bak de balletjes in de pan tot ze goudbruin zijn met een korstje.
  • Stap 5 Haal de courgette en paprika uit de oven en voeg deze bij de couscous. Snipper de munt, koriander en peterselie fijn en meng ook deze onder de couscous. Schep de tabouleh en de gehaktballetjes in een ruime schaal en laat afkoelen. Serveer met de pittige Samouraï saus van D&L.

Meer sauskes, meer plezier!

Alle sauzen voor professionals