Gebakken kippenbouten

Gebakken kippenbouten

4 personen -

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • snuf zout
  • mespunt cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl currypoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • mosterd

Instructies

  • Stap 1 Doe de kippenbouten in een kom en besprenkel rijkelijk met zout, cayennepeper, paprikapoeder en currypoeder, meng goed zodat de kippenbouten mooi egaal gekruid zijn.
  • Stap 2 Verhit wat olijfolie in een pan en leg er de kippenbouten in. Kleur ze eerst zo’n 5 minuten aan beide kanten tot ze mooi goudbruin zijn en laat ze dan een 20 à 30 minuten op een lager vuur verder garen onder deksel.
  • Stap 3 Leg de kippenbouten op een plankje, besprenkel met de peterselie en serveer met de mosterd. Smakelijk!

Meer sauskes, meer plezier!

Alle sauzen voor professionals