Gehaktbrood met aardappelpuree

Gehaktbrood met aardappelpuree

4 personen -

Ingrediënten

  • Voor het gehaktbrood:
  • 600g gehakt
  • 2 eierdooiers
  • 2 sjalotten
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 50g broodkruim
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • peper en zout
  • 1 eetlepel boter
  • pickles
  • Voor de puree
  • 500g aardappelen
  • 2 eetlepels boter
  • 1 dl melk
  • peper en zout

Instructies

  • Stap 1 Verwarm je oven voor op 180 °C. Pel de sjalot en hak fijn.
  • Stap 2 Doe het gehakt in een grote mengkom en doe er de eierdooiers, sjalotten, peterselie, broodkruim en de rozemarijn bij. Meng alles tot een mooi egaal mengsel en breng naar wens op smaak met peper en zout. Maak met je handen een ovale, ietwat platte bol van het gehakt.
  • Stap 3 Smelt 1 eetlepel boter in een ovenvaste pan en laat het gehaktbrood mooi aankorsten. Draai ook even om.
  • Stap 4 Zet het gehaktbrood 30 minuten in je oven zodat het mooi gaar kan bakken.
  • Stap 5 Schil intussen de aardappelen, snijd in stukken en breng aan de kook in gezouten water.
  • Stap 6 Giet de aardappelen af als ze gaar zijn (na ongeveer 10 minuten), pureer ze en meng er 2 eetlepels boter en de melk door. Breng op smaak met peper en zout.

Meer sauskes, meer plezier!

Alle sauzen voor professionals