Geroosterde aubergine met yoghurt & bieslook mayonaise

Geroosterde aubergine met yoghurt & bieslook mayonaise

Deel het recept

4 personen -

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 teen knoflook
  • Zout & peper
  • Olijfolie
  • 200 g Couscous
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 rode paprika
  • ½  komkommer
  • Enkele takjes munt
  • 1 limoen
  • 1 blokjes kippenbouillon
  • D&L Mayonaise met Yoghurt en bieslook"

Instructies

  • Stap 1 Spoel de aubergine en verwijder de uiteindes. Snij de aubergine vervolgens in de lengte middendoor. Maak insnijdingen in het vruchtvlees van de twee stukken aubergine. Doe dit door kruisgewijs te snijden.
  • Stap 2 Pel daarna de knoflook en snijd de teentjes in zeer fijne schijfjes. Duw deze schijfjes knoflook in de insnijdingen.
  • Stap 3 Bestrooi de aubergine met grof zout en peper. Druppel er ook olijfolie over. Wikkel de bereide aubergine in aluminiumfolie en laat deze garen op de bbq.
    Als alternatief kan je dit ook in de oven klaarmaken in een ovenschaal, zonder aluminumfolie. Dit gedurende 40 min in een voorverwarmde oven van 200°.
  • Stap 4 Snij vervolgens de paprika en komkommer in kleine stukjes.
  • Stap 5 Haal de muntblaadjes van de takjes en snij fijn.
  • Stap 6 Vervolgens kook je de couscous in 220 ml water. Voeg 1 blokjes kippenbouillon toe.
  • Stap 7 Nadat de couscous is klaargemaakt voeg je de stukjes komkommer, paprika en munt toe. Besprenkel met limoensap en voeg het paprikapoeder toe.
  • Stap 8 Haal de aubergine van de BBQ of uit de oven na 40 min en lepel het vruchtvlees uit de halve aubergines.
  • Stap 9 Vervolgens vul je de aubergines met de couscoussalade en besprenkel je deze met mayonnaise met yoghurt en bieslook en klaar!

Meer sauskes, meer plezier!

Alle sauzen voor professionals