Griekse burger met lamsgehakt en mayonaise met yoghurt en bieslook

Griekse burger met lamsgehakt en mayonaise met yoghurt en bieslook

Deel het recept

4 personen -

Ingrediënten

  • 800 g lamsgehakt
  • 2 eieren
  • 20 g paneermeel
  • 4 pitabroodjes
  • 7 takjes munt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 krop Romeinse sla
  • 2 eetlepels ontpitte olijven
  • 1 komkommer
  • 200 ml D&L Mayonaise met yoghurt en bieslook

Instructies

  • Stap 1 Neem het gehakt en de eieren en voeg deze samen in een grote kom. Meng de twee ingrediënten goed door elkaar. Voeg vervolgens ook het paneermeel toe. Roer dit goed onder het mengsel.
  • Stap 2 Snij vervolgens de munt fijn. Pel daarnaast ook de teen knoflook en snij de helft hiervan in zeer fijne kleine stukjes en kneus de stukjes met een mes.
  • Stap 3 Voeg de munt, look en peper toe aan het mengsel en meng de ingrediënten goed onder het gehakt door.

  • Stap 4 Maak vervolgens van het gehakt vier gelijke hamburgers. Plaats deze in de koelkast om op te stijven.
  • Stap 5 Snij de romeinse sla, munt, komkommer en olijven in fijne stukjes en doe deze in aparte kommetjes.
  • Stap 6 Haal de hamburgers uit de ijskast na 10 minuten en bak deze in de pan met olijfolie.
  • Stap 7 Toast de pitabroodjes in de toaster en snij deze open.
  • Stap 8 Vul de pitabroodjes met de hamburgers en gebruik het garnituur naar keuze. Smakelijk!

Meer sauskes, meer plezier!

Alle sauzen voor professionals