Kip met appelmoes

Kip met appelmoes

4 personen -

Ingrediënten

  • 4 kippendijen
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • boter
  • 8-tal appels
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 3 eetlepels suiker
  • 500g aardappelen (bij voorkeur bintjes)

Instructies

  • Stap 1 Kruid de kippendijen met peper, zout en paprikapoeder. Verhit wat boter in een braadpan en bak er de kippendijen in. Kleur ze eerst zo’n 5 minuten aan beide kanten aan tot ze mooi goudbruin zijn en laat ze dan 30 minuten verder garen onder deksel op een zachter vuur.
  • Stap 2 Schil de aardappelen en snijd er gelijkvormige frietjes van. Verwarm het frietvet tot 150 °C en bak je frietjes enkele minuten zonder dat ze kleuren. Leg ze in een schaal met keukenpapier en laat afkoelen.
  • Stap 3 Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Smelt wat boter in een kookpot en stoof er de appelstukjes enkele minuten in aan. Laat nog kort verder garen onder deksel. Zijn de appelstukjes al dente? Meng er dan de kaneel en de suiker door.
  • Stap 4 Verwarm het vet tot 180 °C en bak de frieten tot ze goudbruin zijn.
  • Stap 5 Serveer de kippendijen met de appelmoes, de frietjes en Brasil saus. Smakelijk!

Meer sauskes, meer plezier!

Alle sauzen voor professionals