Salade met gerookte makreel, pancetta en cocktailsaus

Salade met gerookte makreel, pancetta en cocktailsaus

Deel het recept

4 personen -

Ingrediënten

  • Makreel gerookt
  • 4 Dikke sneetjes pancetta
  • 4 eieren
  • 1 krop sla
  • ½ sjalot
  • ½ bussel bieslook
  • Peper & zout

Instructies

  • Stap 1 Kook de eieren 8 tot 9 minuten (hard gekookt, met smeuïg hart). Haal de eieren nadien uit het water en dompel ze in koud water.
  • Stap 2 Trek voorzichtig de bladeren van de sla los en was deze. Dep het water van de bladeren en leg deze op een bord.
  • Stap 3 Neem vervolgens de gerookte makreel en verdeel deze in twee gelijke helften. Verwijder de visgraat. Snij de stukken vis en kleine stukken en verdeel ze over de salade.
  • Stap 4 Snipper vervolgens ook de sneetjes pancetta in kleine reepjes en bak deze tot ze goudbruin en krokant zijn. Doe het spek op een keukenrol en dep de overtollige olie weg.
  • Stap 5 Ook de eieren dienen in twee gesneden en verdeeld over de schotel te worden. Kruid met peper en zout. Was en snij de verse bieslook in grove stukjes. Pel daarnaast ook de sjalot en snipper 1/2 deel fijn en verdeel ze samen met de bieslook over de salade.
  • Stap 6 Werk de salade af met cocktailsaus van D&L en versier met enkele krokante stukjes spek "

Meer sauskes, meer plezier!

Alle sauzen voor professionals