Steak Béarnaise

Steak Béarnaise

2 personen -

Ingrediënten

  • 2 steaks
  • zwarte peper en zeezout
  • 1 à 2 eetlepels boter
  • 250g aardappelen (bij voorkeur bintjes)
  • Béarnaisesaus

Instructies

  • Stap 1 Leg de steaks een uur voordien al uit de koelkast, zodat ze mooi op kamertemperatuur kunnen komen.
  • Stap 2 Schil de aardappelen en snijd er gelijkvormige frietjes van. Verwarm het frietvet tot 150 °C en bak je frietjes enkele minuten zonder dat ze kleuren. Leg ze in een schaal met keukenpapier en laat afkoelen.
  • Stap 3 Kruid de steaks met peper en zout. Verhit een klont boter in een braadpan en leg er de steaks in, bak 2 minuten aan elke kant.
  • Stap 4 Verwarm het frietvet tot 180 °C en bak de frieten tot ze goudbruin zijn.
  • Stap 5 Serveer de steaks met de frietjes en béarnaisesaus. Lekker met wat frisse kropsla erbij!

Meer sauskes, meer plezier!

Alle sauzen voor professionals