Worstenbrood

Worstenbrood

voor 8 worstenbroodjes -

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • 8 bladerdeegvierkantjes
  • 500g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 2 eierdooiers, losgeklopt
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel melk
  • peper en zout
  • curryketchup

Instructies

  • Stap 1 Pel en schil de look en de sjalot, hak zeer fijn. Verwarm je oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Stap 2 Doe het gehakt in een mengkom, doe er de look en de sjalot bij en meng. Doe er nu ook het ei en het paneermeel bij, breng op smaak met peper en zout en kneed goed tot een egale massa.
  • Stap 3 Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties en rol er worsten van, net zo lang als de bladerdeegvierkantjes.
  • Stap 4 Leg elke worst in het midden van een bladerdeegvierkant, bestrijk de zijkanten met de losgeklopte eierdooier en plooi dicht. Meng de rest van de eierdooiers met de melk en bestrijk er de rolletjes mee.
  • Stap 5 Leg de worstenbroodjes op je bakplaat en bak zo’n 25 minuten goudbruin in je oven. Serveer met curryketchup. Smakelijk.

Meer sauskes, meer plezier!

Alle sauzen voor professionals