Wortelstoemp met worst

Wortelstoemp met worst

2 personen -

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 3 eetlepels boter
  • 6-tal wortelen
  • 3-tal aardappelen
  • 1 dl melk
  • 2 braadworsten
  • 100g gerookte spekreepjes
  • handvol peterselie, grof gehakt
  • peper en zout
  • enkele eetlepels pickles

Instructies

  • Stap 1 Schil de sjalot en hak fijn. Verwarm 1 el van de boter in een pan en stoof de sjalot zo’n 10 à 15 minuten zachtjes aan tot ze goudbruin is.
  • Stap 2 Schil de wortelen en de aardappelen. Snijd de aardappels in stukken en de wortelen in niet al te dunne schijfjes. Kook de groenten samen een 10-tal minuten in gezouten water tot ze gaar zijn.
  • Stap 3 Giet ze af en pureer met een pureestamper tot een grove puree. Voeg de melk toe samen met 1 el boter en de gestoofde sjalot. Meng goed.
  • Stap 4 Bak de worsten goudbruin in 1 el boter. Kruid met peper en zout. Voeg op het laatste ook de spekreepjes toe, zodat die enkele minuutjes kunnen meebakken.
  • Stap 5 Werk de stoemp af met het spek en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de worst en de pickles.

Meer sauskes, meer plezier!

Alle sauzen voor professionals