Wrap met kip en mayonaise met avocado-olie

Wrap met kip en mayonaise met avocado-olie

Deel het recept

4 personnes -

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1/2 s krop sla
  • Arachideolie
  • 50 g bloem
  • 2 eieren
  • 50 g paneermeel
  • Kippenkruiden
  • 600g kipfilet
  • 4 Tortillavellen
  • Avocado mayo D&L

Instructies

  • Stap 1 Kuis de rode ui en snij hem in kleine ringen. Pluk de bladeren van de krop en was deze in koud water. Zorg ervoor dat het water van de sla zoveel mogelijk verwijderd wordt.
  • Stap 2 Breng de arachideolie op temperatuur in een wokpan. U kan ook een friteuse gebruiken. Neem de bloem, klop de eieren los, neem paneermeel en doe ze in drie aparte kommetjes. Voeg bij het paneermeel een snuifje kippenkruiden toe.
  • Stap 3 Snij vervolgens de kipfilets in reepjes van 1cm op 2cm. Bepoeder de kip moet bloem, draai ze door het ei en het paneermeel. Laat de kip bakken tot ze goudbruin en krokant is (4 tot 5 minuten). Laat de reepjes uitlekken op keukenpapier.
  • Stap 4 Verhit een pan en leg de tortillavellen erin tot ze opgewarmd zijn. Leg de warme tortillavellen op een bord en bestrijk de vellen met mayonaise met avocado-olie van D&L. Bedek dit met de sla, gevolgd door de kippenblokjes en rode ui. Rol vervolgens de tortilla op. Eet smakelijk!

Meer sauskes, meer plezier!

Alle sauzen voor professionals