Zelfgemaakte fishsticks met spinaziepuree en tartaarsaus

Zelfgemaakte fishsticks met spinaziepuree en tartaarsaus

Deel het recept

2 personen -

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 ei
  • 8el paneermeel
  • 2 witte visfilets (bv. pangasius, kabeljauw of dorade)
  • 200 g spinazie
  • 3 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 1 el boter
  • 1 el melk
  • Devos & Lemmens tartaar
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • peper en zout

Instructies

  • Stap 1 Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook deze gaar (+/- 20 minuten)
  • Stap 2 breek het ei in een kom. Dep de vis droog met keukenpapier en kruid deze met peper en zout. Snij de visfilet in 4 gelijke stukken. Haal de vis eerst door de bloem, dan door het losgeklopt ei en tenslotte door het paneermeel.
  • Stap 3 Verhit 1/3 van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de spinazie aan. Kruid met peper en zout.
  • Stap 4 Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, spinazie, melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng dit tot een mooi geheel.
  • Stap 5 Verhit de overige olijfolie en bak de fishsticks. Serveer de spinazie met de gebakken fishsticks en tartaarsaus van Devos&Lemmens.

Meer sauskes, meer plezier!

Alle sauzen voor professionals