
2 personen -
Ingrediënten
- 500 g bloemige aardappelen
- 1 ei
- 8el paneermeel
- 2 witte visfilets (bv. pangasius, kabeljauw of dorade)
- 200 g spinazie
- 3 el olijfolie
- 2 el bloem
- 1 el boter
- 1 el melk
- Devos & Lemmens tartaar
- 1 snuifje nootmuskaat
- peper en zout
Instructies
-
Stap 1
Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook deze gaar (+/- 20 minuten)
-
Stap 2
breek het ei in een kom. Dep de vis droog met keukenpapier en kruid deze met peper en zout. Snij de visfilet in 4 gelijke stukken. Haal de vis eerst door de bloem, dan door het losgeklopt ei en tenslotte door het paneermeel.
-
Stap 3
Verhit 1/3 van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de spinazie aan. Kruid met peper en zout.
-
Stap 4
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, spinazie, melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng dit tot een mooi geheel.
- Stap 5 Verhit de overige olijfolie en bak de fishsticks. Serveer de spinazie met de gebakken fishsticks en tartaarsaus van Devos&Lemmens.