Ideeën voor l'apero

Serveer met

Paling in het groen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1kg paling
  • 1 à 2 citroenen
  • boter en bloem
  • palingkruiden: zurkel, spinazie, salie, kervel, peterselie, dille, dragon, waterkers, citroenkruid, basilicum
  • 2 sjalotten
  • 1 ui
  • tijm en laurier
  • peper en zout
  • bloem
  • eventueel een glas witte wijn
  • mayonaise Devos Lemmens
  1. Was de paling goed in licht gezouten water en verwijder alle bloedresten en ingewanden. Droog de paling op keukenrol en kruid licht met peper en zout. Hak de paling in stukken van ca. 4-5 cm.
  2. Voeg van alle kruiden een handvol samen (behalve dragon, dille, basilicum en citroenkruid - hiervan enkel een takje toevoegen) en hak fijn met mes of machinaal. Pel de sjalotten en ajuin en hak ze fijn.
  3. Neem een ruime pan en voeg een klontje boter toe. Laat smelten op heet vuur. Leg de paling in de hete pan en bestrooi met een beetje bloem.
  4. Laat de paling even aanbakken. Voeg de fijngehakte sjalotten en ajuin toe en laat even meestoven. Voeg na enkele minuten de gehakte groene kruiden toe en roer voorzichtig om.
  5. Voeg peper en zout toe. Voeg water toe tot de paling net zichtbaar is (+eventueel witte wijn).
  6. Knijp 1 of 2 citroenen naar smaak uit. Voeg een blaadje laurier en een takje tijm toe.
  7. Laat op een zacht vuurtje sudderen gedurende 10-15 minuten.
  8. Voeg indien de saus niet voldoende dik is, een beetje maïzena toe. Laat even doorsudderen.
  9. Serveer met een bord zelfgebakken frieten met een goeie schep mayonaise van Devos Lemmens.